E-post til RingSport

 

Påmelding
Trykk p knappen over, for melde deg p til Mosjlpet.

Se Startlisten her
Trykk på knappen over, for å se hvem som allerede har meldt seg på.

Se bilder fra lpet   (2009)
Se bilder fra lpet   (2008)
Se bilder fra lpet - del2 (2008)

Tidligere Resultater

  2010
  2009
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  2003
  2002
  2001

Les hvordan det
gikk i 2007

Les omtale p RingBlad.no (2008)

Bløtkakefest
Tekst Eirin Hurum
(RingBlad etter løpet i 1986)

50 årsjubilanten Åskameratene slo virkelig på stortromma etter Mosjø-løpet. Idrettslaget hadde i anledningen jubileet fått levert en stor marsipankake fra Baker Narum. Nam, nam....

Og en slik kake kunne da ikke stå uberørt. Alle som var tilstede på premieutdelingen, ung eller gammel, verdensmester eller klubbmester, kunne forsyne seg med all den kake man orket å spise.

Gjett om det ble kø borte ved bordet marsipankaka ble plassert? Langrennsjentene Grete Ingeborg Nykkelmo og Anne Jahren i spissen var blant de første til å forsyne seg. Oddvar Brå lot heller ikke vente på seg i køen. Det tok ikke mange sekundene før han ble observert med et kjempestort kakestykke foran seg på bordet.

Ingrid Kristiansen tok også sjansen på å smake på kaka. Selvsagt tenkte hun på formen og formene og det ble bare ei lita flis hun la på tallerkenen.

 

Selv om været var dårlig i Åsbygda lørdag, så smakte i alle fall kaka bra.


 

 

      

Mosjøløpet - Distriktets tøffeste utfordring

Mosjøløpet er uten tvil det løpet i distriktet, som krever mest av utøveren. Dette er et løp for de tøffeste av de tøffe. Er du ute etter en manndomsprøve, eller har lyst til å teste deg litt ordentlig, er Mosjøløpet svaret. Dette er et løp som krever sin mann og kvinne. Og det er kanskje ikke så rart, når man vet at løpet strekker seg over 16 km, og hvor av godt over de 11 første kilometerne består av lange motbakker. Men har man først kommet opp på toppen, venter 3 kilometer med forholdsvis bratt utforbakke ned til målområdet ved Åsbygda Skole.

Mosjøløpet, er det andre løpet ved siden av det vakere Øyangen Rundt, som blir arrangert av Åskameratene. Og med Gudmund Bakke i spissen, så vet vi at Mosjøløpet er i de beste hender.

Det er flere lokale løp på Ringerike som har en lang og fin historie, men det er ingen som kan hamle opp med Mosjøløpet på dette området heller. Løpet ble arrangert for første gang i 1946, og blir i  år arrangert for den 38. gangen!Noe som er meget imponerende i seg selv. Legger man til at løpet har hatt løpere som Oddvar Brå (59.27), Vegard Ulvang (1.00.56), Bjørn Nordheggen (56.47), Per Knut Aaland (1.01.12) og Ingrid Kristiansen (1.04.54) på startstreken, blir det ikke mindre imponerende. Dette er å blir et fantastisk mosjonsløp, med kropp og sjel.

Til tross for en så lang historie så har også Mosjøløpet, sammen med mange andre mosjonsløp i Norge, hatt noen magre år. Noe som har resultert i flere år med svært "magre" startlister. Men nå ser den negative trenden endelig ut til å snu, noe som er svært gledelig. For etter sigende, så har Mosjøløpet balansert på en knivegg i flere år, for videre eksistens. Etter gjentatte trusler og minimumskrav for videre eksistens fra Gudmund Bakke, har løpet simpelthen nektet å la seg permittere.

Har man lyst på en ordentlig manndsomsprøve i 2008, heller har lyst til en fantastisk fin tur uten tid for trimmen og helsen sin skyld, er det bare å sette av lørdag den 13.09.2008.

Løypebeskrivelse
Den 16 km lange runden har start og mål ved Åsbygda skole. Når startskuddet går kl 13:00, løper man umidelbart rett inn i en bratt kort kneik. Men den er lang og hard nok, til at man kjenner at musklene i bena må jobbe hardt. Etter den noe brutale starten, får man et kort parti med utforbakke. Men det bar ikke mange hundre meterne før man på nytt får motbakke å bryne seg på. Og når man først har begynt med motbakke, kommer bakkene slag i slag de neste 10-12 kilometerne. Og blir man fristet til å prøve seg i spurten ved Mosjøen, bør man først kanskje være klar over at man fortsatt har noen seige lange motbakker før man er helt opp på toppen. Men når man først har kommet seg opp på toppen ovenfor Glisetra, kommer en nesten sammenhengende utforbakke som nesten varer helt inn under målseilet. Kort fortalt, er dette et løp med mange lange harde motbakker i veldig naturskjønne omgivelser, som avsluttes med en utforbakke på ca. 3 km.


Informasjon
Start
: Lørdag  1. September 2010 Kl. 13:00
Sted: Åsbygda Skole
Distanse:
16 km
Påmelding:
meld deg på online her      se oversikt over allerede påmeldte løpere her
Påmeldingsgebyr:
Kr. 100,- betales ved oppmøte
Dusj & Garderobe:
På Åsbygda Skole
Premiering: Flott deltagerpremie til alle løperne

 

 
 
 
Om RingSport | Kontakt Oss | Samarbeidspartnere
       2000-2005 Ringsport - Tommy Støa